KAMPAGNE Gratis fragt

Hvordan skal jeg opbevare mine elskede dråber:

Opbevaring af vin er ganske simpel, selvom enkelte ”vinguruer” gør det til en videnskab i sig selv. Vin skal opbevares ved en rimelig konstant temperatur (gerne under 20 grader) men det vigtigste er faktisk, at vinen ligger i et mørkt rum og undgår direkte påvirkning af solens ellers herlige stråler.
Selvom vinflasker er flotte som ”dekoration” i køkkenet, så er det ikke foreneligt med vinopbevaring. Vinen skal ligge ned, så proppen ikke udtørrer. Et vinkøleskab er umiddelbart det bedste bud på et alternativ til den lidt dyrere vinkælder.

Behandling af vin inden nydelse:

Både rød- og hvidvine kan med stor fordel tåle ekstra iltning inden de hældes indenbords, og vinelskeren.dk anbefaler en helt simpel procedure. Åben flasken, hæld den op i en Margrethe-skål og retur i flasken (her hjælper en tragt). Stil derefter flasken i køleskabet (hvis det er en rødvin) i ca. 15-20 minutter, og rødvinen er klar til servering. Vinen vil meget hurtigt opnå den optimale drikketemperatur på ca. 16-18 grader.


Med denne simple dekanteringsproces, får du en langt større smagsoplevelse af dine rød- og hvidvine – det være sig både yngre og ældre vine. Prøv det selv, og oplev den store forskel hvis du laver et forsøg med to ens vine – én der følger ovennævnte anbefaling, og en anden der blot åbnes og drikkes med det samme. Hvidvin bør have køleskabstemperatur (ca. 5 grader) ved dekanteringsprocessen og vil hurtigt opnå en god drikketemperatur på 8-10 grader.

Bliver vinen bedre af at ligge?

Hvordan kan man vurdere, om en vin har gemme potentiale eller skal skylles ned med det samme?
Tidligere var vin noget, man købte med henblik på at lagre det - det var en præmis når man handlede vin, at det ikke var drikkemodent, når det blev sat til salg. Den præmis godtager størstedelen af nutidens konsumenter ikke, og derfor er flere og flere vinproducenter - blandt andet via moderne teknik i kældrene - begyndt at lave vine, som kan drikkes, når de bliver sat til salg.

Et levende produkt
Vin er et levende produkt, der med tiden ændrer karakter og udvikler nye, spændende udtryk. Det er dog vigtigt at slå fast, at ikke al vin er egnet til lagring. Mange vine har ikke kvaliteten til at ligge i mange år, og vin til under 100 kroner flasken vinder sjældent det store ved, at ligge på flaske i mere end tre år. De vine som egner sig bedst til lagring er vine fra producentens bedste marker, hvor druerne er af en anden og bedre kvalitet - en kvalitet der gør, at de holder sig i live i længere tid.



Generelt er det de meget tanninholdige vine, der kræver en del års lagring inden de er drikkeklare, men det er dog vigtigt at understrege, at det er en SMAGSSAG for den enkelte, hvornår vinen er på sit perfekte stadie.

Alle vine hos Vinelskeren.dk er af en så sublim kvalitet, at de med fordel kan gemmes mange år i vinkælderen. En spændende måde at teste en vins lagringspotentiale er, at købe seks eller tolv flasker og drikke én hvert år for at se, hvordan den udvikler sig.